Dakbeplating

Van Staalduinen Montage kan dakplaten leveren in diverse uitvoeringen: asbestvrije golfplaten, dakpanplaten, koud dakplaten, warm dakplaten en sandwichpanelen.

Asbestvrije golfplaten
Asbestvrije golfplaten zijn met vezelcement geprofileerde platen, leverbaar in diverse kleuren en afmetingen. De dwarsdoorsnede wordt gevormd door nagenoeg sinusvormige golven. Deze producten zijn samengesteld uit Portlandcement, aangevuld met minerale toeslagstoffen en synthetische vezels. Om een constante kwaliteit te kunnen waarborgen worden ze geproduceerd door middel van zeer geavanceerde procestechnologieën. Daarbij wordt de toplaag tweemaal voorzien van een hoogwaardige coating op basis van acrylaten. Zelfs de kopse kanten worden gecoat.

Dakpanplaten
Dakpanplaten zijn geïsoleerde stalen profielplaten in de vorm van dakpannen. Deze platen worden steeds meer toegepast voor nieuwbouw en voor renovatie van woningen, boerderijen, schuren en vakantiehuisjes. Het grote voordeel is dat deze dakpanplaten zeer licht zijn. De onderconstructie wordt door het lage gewicht minder belast zodat deze lichter uitgevoerd kan worden. U heeft de keuze uit verschillende kleuren, coatingsystemen en profieltypen.

Koud dakplaten
Koud dakplaten  zijn toepasbaar als er geen eisen worden gesteld aan de warmte-isolatie. Ook deze dakplaten zijn in diverse uitvoeringen en lengtes te verkrijgen. De dakplaten zijn aan beide zijden voorzien van een primer en aan de bovenzijde voorzien van een coatingsysteem volgens de in voorraad zijnde standaardkleuren. De binnenzijde van de koud dakplaten kan worden voorzien van een anti-condensvlies. Deze voorkomt het neerdruppelen van condens.

Warm dakplaten
Warm dakplaten worden toegepast als dragende platen voor geïsoleerde daken. Deze dakplaten zijn in diversen uitvoeringen en lengtes verkrijgbaar. Standaard kunnen deze dakplaten geleverd worden in een sendzimir verzinkte uitvoering of voorzien van een interieurcoating aan de onderzijde van de dakplaten in de kleur 9002.

Sandwichpanelen
Sandwichpanelen zijn als prefab-bouwelementen toepasbaar voor een snelle montage op de bouwplaats. De sandwichpanelen zijn relatief licht waardoor de fundering en de onderconstructie ook “licht” uitgevoerd kunnen worden. Deze sandwichpanelen zijn in diversen uitvoeringen en lengtes te verkrijgen. Sandwichpanelen hebben goede isolatiewaarden en zijn leverbaar in diversen coatingsystemen en standaardkleuren.