Ventilatienokken en lichtstraten

Behoefte aan meer daglichtvoorziening? Ook voor ventilatienokken en lichtstraten bent u bij Van Staalduinen Montage aan het juiste adres.

Lichtstraten
Lichtstraten kunnen worden toegepast wanneer er in een pand meer daglicht gewenst is. De lichtstraten kunnen in zeer gevarieerde lengte – en breedtematen uitgevoerd worden. De lichtstraten worden opgebouwd uit polycarbonaat platen, gevat in aluminium profielen. Polycarbonaatplaten zijn leverbaar in een “glasheldere” of een “melkwitte” (opale) uitvoering. De aluminium profielen worden standaard in een brute uitvoering geleverd. Een geanodiseerde of een gecoate uitvoering van de profielen is ook mogelijk.

Ventilatienokken
Ventilatienokken hebben naast het ventileren van een stalnok de functie van daglichtvoorziening. Deze nok is bij uitstek geschikt om daglicht centraal binnen te halen. Het gaat hierbij om veel luchtafvoer en veel daglicht in combinatie met zo min mogelijk warmte-instraling. Al onze ventilatienokken zijn daarom uitgevoerd met meerwandige polycarbonaat lichtplaten welke deze eigenschap bezitten.

De dubbelwandige licht­doorlatende platen verspreiden het zonlicht door reflectie in de isolerende kanalen van de plaat. Dit geeft een hogere lichtopbrengst en heeft duidelijk minder opwarming tot gevolg in vergelijking met de traditionele lichtdoorlatende golfplaten. Door de isolerende werking wordt tevens condensvorming aan de onderzijde beperkt waardoor de beplating beter droog blijft en een minimum aan vuil aangetrokken wordt. Hierdoor blijft de maximale lichtopbrengst behouden. Van Staalduinen Montage kan diverse uitvoeringen ventilatienokken leveren.